Coronavirus en Stichting Adavoc

Nu het Coronavirus ons land al weken in zijn greep houdt zal het bij iedereen inmiddels wel duidelijk zijn wat voor impact dit op ons heeft!

Wij, als inwoners van een geciviliseerd land zoals Nederland, ervaren dit virus als zeer ingrijpend met de daarbij gepaard gaande onwetendheid of alles weer als vanouds wordt.

U bent waarschijnlijk op de hoogte dat Stichting Adavoc in Bukavu (Congo) een schoolproject heeft gerealiseerd en financiert. Ook hier heeft het Coronavirus inmiddels helaas zijn intrede gedaan. De gevolgen doen zich daar zwaar gelden en kunnen niet altijd met de situatie in ons land worden vergeleken.  De plaatselijke bevolking wordt door de autoriteiten nauwelijks begeleid en geïnformeerd. Van financiële steun door de overheid is nauwelijks sprake. En erger nog: ook is er sprake van een groot gebrek aan voedsel!

Onze voorzitter van Stichting Adavoc, Mw. Blaise Safari wordt uiteraard goed op de hoogte gehouden van bovenstaande problemen. Zij maakt zich terecht zorgen. In het kader van onze financiering van onze school, welke trouwens zoals ook in Nederland tot nader order is gesloten, heeft zij het plan opgevat om voedselpakketten te laten uitdelen aan alle leerlingen en de aan de school verbonden docenten. Het gaat om circa 300 voedselpakketten met als inhoud elementaire levensmiddelen zoals rijst en meel. Kosten per pakket € 30,00.  U kunt ervan overtuigd zijn dat de voedselpakketten met grote dankbaarheid in ontvangst worden genomen.

Wellicht is dit initiatief voor u aanleiding ons financieel te steunen d.m.v. een donatie!

Het rekeningnummer van Stichting Adavoc is: IBAN NL52RABO0106385712